Marcinkevičius




Įsteigta K. Lozoraičio stipendija

kazyslLietuvos žurnalistų draugija (LŽD) įsteigė kasmetinę Kazio Lozoraičio vardo stipendiją žurnalistikos srityje studijuojantiems Lietuvos studentams. Ši stipendija įsteigiama su Dainos Lozoraitis – šviesaus atminimo Kazio ir Giovannos Lozoraičių dukros – sutikimu; taip pat pradedant minėti 2024-uosius, LR Seimo paskelbtus Lozoraičių šeimos metais, rašoma pranešime, kuriame primenama, jog Kazys Lozoraitis didžiąją savo gyvenimo dalį tarnavo Vatikano radijui, Apaštalų Sostui ir Lietuvos Respublikai.

Kazys Lozoraitis (1929 07 23–2007 08 13) buvo žymus Lietuvos diplomatas, žurnalistas. Romos La Sapienza universitete studijavo žurnalistiką. Vėliau dirbo Italijos bei Vatikano radijuose. Aktyviai dalyvavo Italijos lietuvių visuomeninėje veikloje. Po Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo Kazys Lozoraitis tapo pirmuoju Lietuvos nepaprastuoju ir įgaliotuoju ambasadoriumi prie Šventojo Sosto, vėliau ir prie Maltos ordino. Gyvenimo pabaigoje Kazys Lozoraitis Nacionalinei Martyno Mažvydo bibliotekai perdavė daugiau kaip 17 000 vienetų spaudinių ir archyvinių dokumentų rinkinių, kurie perduoti saugoti Lietuvos centriniam valstybės archyvui.

Pranešime informuojama apie konkurso sąlygas ir kitas konkrečias aplinkybes, priduriama, jog stipendijos tikslas – remti gabius žurnalistikos studentus ir skatinti sąžiningą bei drąsų žurnalistinį darbą, puoselėjantį pagarbą asmens orumui ir laisvų bei atsakingų žmonių visuomenės stiprinimą. 

LŽD nuotr.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode