Marcinkevičius




Kada atsistato geras regėjimas po regos korekcijos?

regejimasĮprastai regėjimo kokybė akivaizdžiai pagerėja praėjus trims dienoms po lazerinės korekcijos procedūros. Tačiau labai svarbu lankytis akių gydytojų paskirtose pooperacinėse apžiūrose, kad būtų išvengta kokių nors netikėtumų.

Kuo reikia pasirūpinti regos korekcijos procedūros atlikimo dieną?

Tą dieną, kai jums bus atlikta regos korekcija lazeriu, reikėtų būti pasirūpinta, kad po šios procedūros kas nors padėtų jums pasiekti namus, nes savarankiškai tai padaryti būtų gana sudėtinga. Tad pravartu iš anksto susitarti, kad kas nors iš artimų jums žmonių galėtų jus pasiimti iš akių klinikos.

Kaip reikėtų elgtis pooperaciniu laikotarpiu?

Jau pirmąją dieną po regos korekcijos lazeriu yra patariama stengtis visiškai atsipalaiduoti, netrinti akių, vengti veiklos, reikalaujančios ilgalaikio susikaupimo ir regos koncentravimo į vieną objektą – televizoriaus, kompiuterio arba išmanaus mobiliojo telefono ekraną.

Taip pat griežtai prašoma pirmąsias tris dienas po procedūros nevartoti alkoholinių gėrimų, nes jie gali tapti nepageidaujamų komplikacijų priežastimi. Akių gydytojai tuo laikotarpiu siūlo kuo daugiau ilsėtis ir saugoti akis nuo įtempto žiūrėjimo.

Be to, akis reikia saugoti nuo vandens, todėl geriau kelias dienas nesiprausti, neplauti galvos po tiesiogine vandens srove. Verta atsisakyti ir pirties bei SPA paslaugų bent mėnesį po regos korekcijos procedūros.

Kokių dar atsargumo priemonių verta laikytis reabilitacijos po regos korekcijos metu?

Reabilitaciniu laikotarpiu moterims negalima naudoti įprastinių kosmetikos priemonių – veido prausiklių, tonikų ir kremų, makiažo ir jo valymo priemonių, nes joms patekus į akis galimas labai smarkus jų sudirginimas. Be to, siūloma vilkėti laisvus ir neaptempiančius kūno drabužius, kad rengiantis jie nesiliestų prie akių.

Fizinis aktyvumas po regos korekcijos nėra draudžiamas, tačiau patariama vengti viso to, kad galėtų fiziškai pažeisti akis. Būtina vengti nešvarumų patekimo į akis. Kadangi gali būti labai sunku įveikti norą mėgautis vizualinės informacijos priemonėmis, medikai mano, jog vietoj to galima mėgautis mėgstamos muzikos įrašų, radijo programų klausymu.

Jeigu jums dar kyla kokių nors klausimų pooperacinės reabilitacijos tema, ieškokite atsakymų į internetinėje svetainėje:https://regoscentras.lt/.

24-45b

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode