Marcinkevičius




Vilniaus dailės akademijos Telšių fakultete įteikti diplomai

diploBirželio 27-ąją VDA Telšių galerijoje įteikti bakalauro ir magistro studijų programų diplomai absolventams. Teikimo ceremonijoje dalyvavo ir sveikino Vilniaus dailės akademijos rektorė prof. Ieva Skauronė, prorektorius mokslui dr. Marius Iršėnas, Telšių fakulteto dekanas prof. Ramūnas Banys, studijų programų vadovai, absolventų artimieji.

Šiemet Vilniaus dailės akademija pirmą kartą organizavo visų keturių (Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Telšių) fakultetų baigiamųjų darbų parodą „Graduation show“ skirtingose erdvėse. Šalyje buvo išeksponuoti net 342 darbai, surengtos 42 parodos galerijose, muziejuose ir kitose viešosiose vietose. Telšiškiai VDA Telšių fakulteto bakalaurantų ir magistrantų parodą galėjo apžiūrėti VDA Telšių galerijoje, miesto bei rajono bendruomenei pažinčiai su darbais buvo surengta ekskursija.

Sveikindama studijų baigimo proga, VDA rektorė prof. I. Skauronė sakė: „Tikiuosi, kad šiandien išeinate sukaupę daug žinių ir išvystę naujų įgūdžių. Ne vien dėstytojai prisimena jus, kaip pasikeitėte per šiuos studijų metus, bet ir Jūs patys. Bakalaurus kviečiu tęsti magistro studijas VDA ir dar pabūti su mumis šioje akademinėje terpėje, o magistrus raginu sugrįžti į savo Alma mater su bendrais projektais, parodomis ir naujomis idėjomis“.

VDA prorektorius mokslui dr. M. Iršėnas savo sveikinimo kalboje atkreipė dėmesį į absolventų darbų ekspoziciją, kuri, jo nuomone, itin profesionaliai ir vieningai atlikta ir priminė susirinkusiems apie netrukus atsirasiantį baigiamųjų darbų katalogą. Prorektorius baigusiems studijas linkėjo sugrįžti į VDA Telšių fakultetą ne tik kaip į jaukiausią studijų vietą, bet ir dalintis patirtimi, mėgautis kolegų parodose, palaikyti vieniems kitus net ir po studijų.

VDA Telšių fakulteto magistro Taikomojo meno studijų programos vadovė prof. Laima Kėrienė akcentavo, kad diplomo gavimo dieną studentai sustoja ties pasirinkimų sankirta: „Šiandien yra kryžkelės situacija: toliau žvelgsite, kur keliauti, kokį kelią rinktis. Prieš palydint į kelionę, linkiu meilės, ištikimybės ir kilnumo sau, artimam, darbui bei aplinkai“.

Įveikus dar vieną gyvenimo etapo „levelį“ Juvelyrikos ir metalo meno studijų programos dėstytojų vardu sveikino doc. Mindaugas Šimkevičius: „Studijų baigimo diplomas – nėra atleidimo lapelis nuo gyvenimo. Linkiu, kad gyvenimas būtų sudėtas ne iš mažiausių ingredientų, bet ir užtektų to gyvenimo džiaugsmo, kuriuo galėtumėte dalintis“. Dizaino (baldų specializacijos) studijų programos dėstytoja doc. Laima Mikalauskienė palinkėjo baigus studijas neštis kartu ir tą autentišką ryšį, jungianti visą VDA Telšių fakulteto bendruomenę. Taikomosios skulptūros studijų programos vadovas prof. Osvaldas Neniškis kvietė nebijoti kurti skulptūrų, drąsiai dalintis trimačio meno ir figūrų kūriniais: „Figūros visada buvo pagrindinis atvaizdavimo menas, tad būkite drąsūs – studijuokite skulptūrą, o kas pasiekė bakalauro slenkstį, drąsiai kurkite meną. Dalininkų katastrofiškai mažėja, o menininkų – daugėja. Kurią pusę jūs rinksitės?“ Ypač stipria ir kūrybiška absolventų laida pasidžiaugė Dailės ir interjero restauravimo studijų programos vardu dėstytoja doc. dr. Liepa Griciūtė-Šverebienė, sėkmės linkėjo piešimo dėstytojas Alvydas Mikuta, už draugystę studentų vardu dėkojo VDA Telšių fakulteto Studentų atstovybės pirmininkė Patricija Pugžlytė.

Likus keletui akimirkų iki diplomų teikimo, Fakulteto dekanas prof. R. Banys palinkėjo absolventams vertinti gautas žinias Akademijoje, dėkojo už dalyvavimą kūrybiniuose bendruomenės projektuose, tarptautinėse ir šalies parodose. „Ačiū visiems absolventams ir linkiu rasti nišą, kurioje atsiskleistų pačios geriausios jūsų savybės. Nesvarbu, ar tai bus magistro studijos, ar kitas kūrybinis kelias“.

VDA Telšių fakultete dėstomas skirtingas studijų programas šiemet baigusių absolventų diplominiai darbai buvo įvertinti aukštais balais. Su pagyrimu įvertinti du darbai: Dizaino studijų programos Baldų dizaino ir restauravimo specializacijos bakalaurės Emilijos Globytės baigiamasis darbas „Kismas“ už dizaineriško požiūrio gilinimą bei Metalo meno ir juvelyrikos studijų programos bakalaurės Ignės Zdanevičiūtės baigiamasis darbas „limen“ už meno ir filosofijos sintezę. I. Zdanevičiūtei šiemet taipogi įsteigta vardinė VDA dėstytojo, meno istoriko, archeologo, Telšių miesto Garbės piliečio prof. dr. Adomo Butrimo stipendija.

Ypatinga dovana – savo fotografijų albumu „Žiedai tarp žiedų“ – diplomų teikimo ceremonijoje apsilankęs fotografas ir dailininkas Rimantas Dichavičius apdovanojo Taikomojo meno magistrą Mindaugą Jankauską už jo baigiamąjį darbą „Slinktys“.

Tomo Vaičaičio nuotr.

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode