Marcinkevičius




Buvęs Gruzijos prezidentas Michailas Saakašvilis pirmadienį paskelbė, kad nusprendė atsistatydinti iš Ukrainos pietinės Odesos srities gubernatoriaus posto.

"Susiklosčius esamai padėčiau nusprendžiau atsistatydinti ir pradėti naują kovos etapą", - jis sakė per spaudos konferenciją Odesoje.

M.Saakašvilis pareiškė, kad "paskutiniu lašu", perpildžiusiu jo kantrybės taurę, tapo neseniai pareigūnų pateiktos elektroninės turto ir pajamų deklaracijos. Paaiškėjo, kad kai kurie deputatai ir valstybės tarnautojai prašydavo finansinės paramos, nors deklaravo milijonų JAV dolerių vertės turtą.

M.Saakašvilis pridūrė, kad prezidento Petro Porošenkos partija Odesos srityje palaikė korupcinius klanus, o į pastaruoju metu į valdžią atėję jauni pareigūnai, norintys įnešti naujų vėjų į senąją sistemą, "ne tik nėra ginami, bet ir yra visiškai bejėgiai, nes aukščiausioji valdžia užsiundo juos" jokių reformų nepageidaujančiais veikėjais.

"Iš tikrųjų Odesos srityje prezidentą palaiko du klanai: banditiškas kriminalinis (Odesos mero Oleho) Truchanovo - (sudarytas) iš 10-o dešimtmečio žudikų, ir (Odesos srities tarybos pirmininko Anatolijaus) Urbanskio "Izmailo" korupcinis klanas", - tvirtino M.Saakašvilis.

"Visa valdžia srityje atiduota šitiems dviem (veikėjams) ir jų sąjungininkams separatistams iš (partijos) "Mūsų kraštas", - pridūrė jis.

M.Saakašvilis žadėjo nepasiduoti ir nepalikti Odesos žmonių korumpuotų valdininkų savivalei.

"Būtinai susivienysime ir kovosime už naujosios Ukrainos pergalę dėl Odesos žmonių, dėl visų kitų Ukrainos gyventojų. Kova tęsis, ir mes šioje kovoje būtinai nugalėsime", - sakė buvęs Gruzijos lyderis.

Ekscentriško būdo Gruzijos eksprezidentas Michailas Saakašvilis, kuriam anksčiau teko kovoti trumpame kare su Rusija, pernai gegužę buvo P.Porošenkos paskirtas vadovauti strategiškai svarbiai Odesos sričiai prie Juodosios jūros.

Kijevas, lapkričio 7 d. ("Interfax"-BNS).

 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode