Parama dėkojame




Grėsmės lygis išlieka žemas, įstaigų prašoma vieningai laikytis bendrų policijos ir NKVC rekomendacijų

bendruŠiąnakt tarp 2-3 val. įvairios įstaigos, įmonės, organizacijos gavo el. laiškus, kuriuose rusų kalba grasinama susprogdinti jas, konkretus laikas nenurodomas. Laiškai išsiųsti maždaug 2000 adresais, gauti iš penkių skirtingų el. pašto adresų. 

Informuojame, kad atsakingos tarnybos dirba pilnu pajėgumu, grėsmės lygis nėra pasikeitęs.

Prašome toliau vadovautis vakar atnaujintomis rekomendacijomis ir konsultuotis su policija nurodytu tel. Nr. 8 700 60 000, nenutraukti vykdomų veiklų. Skubiu pagalbos telefonu 112 skambinti tik tuomet, jei apžiūrėjus patalpas ir teritoriją, randate įtartiną objektą.  

Prašome visų vieningai laikytis bendrų policijos ir NKVC rekomendacijų.

Įstaigoms ir organizacijoms siūlome dar kartą peržiūrėti savo evakuacijos planus, įsivertinti juos, išbandyti, kaip jie veikia praktikoje. 

Likite budrūs, nuolat stebėkite visą informaciją, viešai skelbiamą oficialiuose policijos kanaluose. 

Primename, kad gavus pranešimą el. paštu

Neskubėkite evakuoti žmonių ir nutraukinėti veiklos – pirmiausia pasitarkite su policija informacijos telefonu 8 700 60 000. Atsiliepę konsultantai patars, kaip elgtis ir kokius veiksmus būtina atlikti.  

Jeigu turite pagrindo įtarti, kad grėsmė yra reali

Atkreipiame dėmesį, kad jei po tokio grasinančio el. laiško, apžiūrėję patalpas, ar teritoriją, radote bet kokį įtartiną objektą, tuomet nedelsiant skambinkite skubios pagalbos numeriu 112. Skambinant skubiu pagalbos telefonu 112 ir esant dideliam skambučių srautui, jūs automatiškai galite būti nukreipti policijos informacijos telefonu, kur gausite tolimesnes rekomendacijas.
             
Kaip teisingai pranešti apie grasinantį el. laišką?

  • Paskirti vieną atsakingą žmogų, kuris turi paskambinti ir pranešti policijai. Neskambinti iš vienos įstaigos 5 ar 6 žmonėms! 
  • Surinkus numerį, kantriai laukti, kol atsilieps operatorius. Jei reikės, net kelias minutes. Svarbiausiai nenutraukti skambučio ir nerinkti numerio iš naujo! 

VRM nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode