Parama dėkojame




Klaipėdoje diegiamas jungtinis traukinio ir viešojo transporto bilietas

diegiamasKlaipėdoje ketvirtadienį įdiegtas jungtinis traukinio ir viešojo transporto bilietas.

Kaip pranešė bendrovė „LTG Link“, tokį bilietą nuo ketvirtadienio gali įsigyti visi keliones traukiniu planuojantys keleiviai, kai jų pasirinkto maršruto pradinė ar galutinė stotelė bus Klaipėdos geležinkelio stotis.

LTG Link“ laikinai vadovaujantis Gediminas Šečkus teigia, kad jungtinio bilieto paslauga plečiama siekiant atliepti keleivių poreikius, suteikiant jiems galimybe rinktis aplinkai už automobilį draugiškesnį transportą.

„Kartu šis žingsnis žymi ir strateginį „LTG Link“ tikslą – prisidėti prie darnesnės transporto sistemos Lietuvoje vystymo. Vilniuje jungtinis bilietas sulaukė didelio miestiečių ir sostinės svečių susidomėjimo, tad tokį patį sprendimą norime pritaikyti ir kituose didžiuosiuose Lietuvos miestuose“, – pranešime cituojamas LTG Link“ laikinai vadovaujantis Gediminas Šečkus.

„Klaipėdos keleivinio transporto“ direktorius Gintaras Neniškis sako, kad jungtinis traukinio ir autobuso bilietas gyventojams ir uostamiesčio svečiams suteiks galimybę nebesirūpinti dėl papildomo kelionės bilieto – išlipus iš traukinio bus galima persėsti į miesto autobusą.

„Manome, kad nauja paslauga bus populiariausia vėlyviausiuose reisuose, kai bilietų platinimo taškai mieste jau uždaryti ir neturintis kelionių patirties Klaipėdoje svečias bilietą iki šiol pirkdavo iš vairuotojo arba bankine kortele. Šis multimodalinio bilieto projektas mums jau antrasis: Klaipėdos viešojo transporto kortele galima atsiskaityti ir vandeniu keliantis į Smiltynę“, – teigė G. Neniškis. 

Jungtinį traukinio ir Klaipėdos arba Vilniaus viešojo transporto bilietą galima įsigyti perkant traukinio bilietus interneto svetainėje www.ltglink.lt arba mobiliojoje programėlėje, jungtinį bilietą pasirenkant kaip paslaugą. Įsigytas miesto viešojo transporto bilietas ims galioti gautą QR kodą nuskanavus autobuso komposteryje.

Tiek traukinio, tiek miesto viešojo transporto bilietams bus taikomos galiojančios lengvatos – 50 ar 80 procentų, pasinaudoti lengvatomis gali keleiviai, kuriems jos taikomos įstatymų numatyta tvarka.

Nuo praėjusių metų jungtinis bilietas įdiegtas Vilniuje. Anot bendrovės, juo pasinaudojo daugiau kaip 60 tūkst. žmonių.

Jungtinio bilieto paslauga sostinėje spalį bus atnaujinama – nuo šiol miesto viešojo transporto bilietas ims galioti ant traukinio bilieto esantį QR kodą nuskanavus autobuso ar troleibuso komposteryje. Klientų patogumui važiuoti miesto viešuoju transportu bus galima bet kuriuo metu, nepriklausomai nuo traukinio atvykimo ar išvykimo laiko. Miesto transporto bilietas galios vieną valandą.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode