Parama dėkojame




Vilniaus viešajame transporte atsisakoma popierinių bilietų, juos pakeis elektroniniai

bilietuVilniaus viešajame transporte atsisakoma popierinių bilietų, juos pakeis elektroniniai, trečiadienį nusprendė sostinės taryba.

Popierinių viešojo transporto bilietų ketinama atsisakyti nuo kitų metų rugsėjo. Įsigijus vienkartinius bilietus iki kitų metų rugsėjo, jie galios iki 2027 metų.

Elektroninius bilietus bus galima įsigyti specialiuose autobusuose, troleibusuose įrengtuose komposteriuose.

Trečiadienį sostinės taryba pritarė pakeitimams, kurie leis viešajame transporte atsiskaityti ir bekontaktėmis banko kortelėmis. Jomis bus galima atsiskaityti nuo kitų metų sausio.

„Pritarus tarybai, antroje kitų metų pusėje popierinius bilietus, kuriuos šiuo metu parduoda vairuotojai, pakeis pilnos kainos 60 minučių e.bilietas (kaina – 0,9 euro), kurį bus galima įsigyti komposteryje“, – nurodo savivaldybė.

Taip pat bus naikinamos, pasak savivaldybės, nepopuliariausios terminuotų bilietų rūšys: nuo sausio 8 dienos turėtų nelikti penkių, dešimties, 180 ir 270 dienų bilietų.

Po šių pokyčių ir toliau bus galima įsigyti trumpalaikius – 30 ir 60 minučių bilietus, vienos ir trij7 dienų terminuotus bilietus bei ilgalaikius 30 dienų, 90 dienų ir 365 dienų bilietus.

Bilietų kainos, kiti atsiskaitymo būdai ir nuolaidų taikymas nebus keičiami, liks galioti ir specialūs „Statyk ir važiuok“, pradinuko, kontrolės ir kiti bilietai.

Savivaldybės teigimu pokyčiai keleiviams leis paprasčiau ir patogiau pasirinkti bilietus ir už juos atsiskaityti, tikimasi, kad taip sumažės ir vairuotojų darbo krūvis, vežėjų patiriama administracinė našta.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode