Marcinkevičius




STT pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo turto iššvaistymo Zarasų ligoninėje

galimoSpecialiųjų tyrimų tarnyba (STT) antradienį nurodė pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo, dokumentų klastojimo ir turto iššvaistymo Zarasų ligoninėje.

„Įtarimai šiuo metu nėra pareikšti. Vykstant ikiteisminio tyrimo veiksmams ir siekiant nepakenkti sėkmingai tyrimo eigai, šiuo metu daugiau informacijos neteikiame“, – BNS sakė sakė STT atstovė Julija Gorovniovaitė.

Kaip pirmadienį pranešė TV3 naujienų portalas, cituodamas laidą „Dėmesio centre“, dar dirbdamas Zarasų ligoninėje jos vadovas Remigijus Lamanauskas su pavaldiniais nurašė per 40 tūkst. eurų kainavusią medicininę įrangą. Iš ligoninės dingo operacinis stalas, modernus narkozės aparatas ir diagnostinis negatoskopas.

Nurašyta įranga atsirado ne utilizavime, kaip priklauso pagal galiojančią tvarką, o Kaune – medicinine įranga prekiaujančioje įmonėje.

R. Lamanauskas ir dar 12 medikų iš darbo išėjo vasarą. Buvęs vadovas tuomet teigė, jog krizė kilo dėl Zarasų vadovų pradėtos reorganizacijos, nederintos su kolektyvu. Tuo metu savivaldybė kaltino patį pareigas palikusį vadovą.

Dėl išmokų pareigas palikusiems darbuotojams savivaldybė pradėjo auditą.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode