Parama dėkojame




Lisabonoje pusė milijono jaunuolių pasitiko popiežių per katalikiško festivalio atidarymą

lisabona2Pusė milijono jaunuolių ketvirtadienį susirinko Lisabonos parke pasveikinti popiežiaus Pranciškaus per oficialią pasaulio katalikiškojo jaunimo festivalio atidarymo ceremoniją.

„Džiaugiuosi jus visus matydamas ir girdėdamas, kokį nuostabų triukšmą keliate! Tai verčia mane jausti jūsų užkrečiamą džiaugsmą“, – gimtąja ispanų kalba susirinkusiai miniai sakė pontifikas. 

Maldininkai džiūgavo, kai 86 metų popiežius, lydimas asmens sargybinių, papamobiliu lėtai judėjo per Edvardo VII parką.

„Mes esame popiežiaus jaunimas!“ – skandavo jie, o aplink plevėsavo Kanados, Brazilijos, Latvijos, Meksikos, Ispanijos ir kitų šalių vėliavos. 

Vietos valdžios institucijų duomenimis, oficialioje atidarymo ceremonijoje dalyvavo apie 500 000 žmonių. Per renginį netrūko dainų ir šokių.

Daugelis maldininkų ištisas valandas laukė po kepinančia saule, kad galėtų pamatyti popiežių. 

„Tai labai įspūdinga. Tai intensyvu! Atmosfera nuostabi!“ – laikydamas Prancūzijos vėliavą sakė 17-metis studentas Geoffroy Garcia-Benito (Žofrua Garsija-Benito) iš Anžė miesto vakarų Prancūzijoje.

Tai buvo pirmasis masinis popiežiaus renginys per šių metų Pasaulio jaunimo dienas. Į Lisaboną jis atvyko trečiadienį.

Pranciškus trečiadienį susitiko su dvasininkais ir seksualinio Bažnyčios atstovų išnaudojimo aukomis. Ketvirtadienį Pranciškus pradėjo susitikimu su 15 jaunuolių iš Ukrainos Šventojo Sosto diplomatinėje atstovybėje Lisabonoje, kur jis yra apsistojęs, teigiama Vatikano pranešime.

Susitikimas nebuvo įtrauktas į oficialią popiežiaus vizito programą.

Vėliau kalbėdamas Lisabonos katalikiškojo universiteto studentams Pranciškus paragino pasaulio jaunimą sutelkti dėmesį į rūpinimąsi planeta ir kovą su klimato kaita.

Šilta atmosfera

Organizatoriai tikisi, kad šventinių, kultūrinių ir dvasinių renginių savaitės metu susirinks apie milijonas žmonių iš viso pasaulio.

„Mane labiausiai nustebino šilta atmosfera tarp žmonių, visi pasirengę bendrauti, linksmintis net su nepažįstamais žmonėmis“, – sakė 17-metis Paolo Lotini (Paolas Lotinis) iš Italijos.

„Skirtingų tautybių atstovų perduodama energija yra neįtikėtina“, – pridūrė jis.

Sekmadienį, paskutinę savo penkių dienų vizito Portugalijoje dieną, Pranciškus aukos mišias Lisabonoje, kur prognozuojamas iki 37 laipsnių karštis.

Popiežiaus Jono Pauliaus II 1986 metais sumanyto renginio – didžiausio katalikų susibūrimo pasaulyje – metu vyksta įvairūs renginiai, įskaitant koncertus ir bendras maldas.

Šis renginys, iš pradžių numatytas 2022-ųjų rugpjūtį, bet dėl COVID-19 pandemijos atidėtas, Pranciškui yra ketvirtasis. Katalikų Bažnyčios vadovu tapęs 2013-aisiais, tais pačiais metais jis vadovavo Pasaulio jaunimo dienoms Rio de Žaneire, 2016-aisiais – Krokuvoje, o 2019-aisiais – Panamoje.

AFP-Scanpixnuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode