Parama dėkojame




Kaune iš įmonės sukčiai apgaule pasisavino 312 tūkst. eurų

pinigai2Kaune iš įmonės sukčiai apgaule pasisavino per 312 tūkst. eurų.

Kaip informavo Policijos departamentas, trečiadienį, 9.27 val., Kauno apskrities vyriausiajame policijos komisariate buvo gautas pranešimas.

Juo pranešta, kad antradienį Kaune, iš įmonės banko sąskaitos, atlikus pavedimus, apgaulės būdu išviliota 312 tūkst. 322 eurai.

Policija surinko medžiagą dėl sukčiavimo. 

Ši iš įmonės išviliota suma yra viena iš didžiausių šiemet sukčių išviliotų pinigų sumų.

Pinigų plovimo prevencijos kompetencijų centro duomenys rodo, kad finansiniai sukčiai iš Lietuvos gyventojų ir įmonių trečiąjį šių metų ketvirtį kėsinosi išvilioti 5,1 mln. eurų – 21 proc. daugiau nei praėjusį ketvirtį.

Liepos–rugsėjo mėnesiais sukčių padaryti realūs nuotoliai, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu praėjusiais metais, mažėjo 3 proc. iki 2,3 mln. eurų, o vidutinė išviliota suma išliko artima antrojo ketvirčio rodikliams ir siekė 871 eurą.

Trečiąjį metų ketvirtį finansų įstaigose sustabdytų ir iš sukčių atgautų lėšų suma siekė apie 2,8 mln. eurų.

Liepos–rugsėjo mėnesiais iš klientų sąskaitų išviliotų, bet finansų įstaigų pastangomis atgautų lėšų suma siekė apie 154 tūkst. eurų. Per ketvirtį finansų įstaigose sustabdytų lėšų suma išaugo 60 proc. iki 2,65 mln. eurų.

Sukčių aktyviausiai naudojamas būdas išlieka „fišingas“ (phishing – angl.), kai išvilioti asmens duomenis ir pavogti pinigus iš sąskaitos bandoma siunčiant gyventojams suklastotus elektroninius laiškus ar trumpąsias (SMS) žinutes.

BNS nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode