Parama dėkojame




G. Nausėdos štabas surinko per 38 tūkst. rinkėjų parašų

prez.g.nausedaprezidenturosAntros kadencijos prezidento poste siekiančio Gitano Nausėdos štabas surinko daugiau kaip 38 tūkst. jo kandidatūrą remiančių rinkėjų parašų.

Štabo vadovo Povilo Mačiulio teigimu, pirmadienį Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) bus įteikti parašų rinkimų lapai su 16 tūkst. 538 parašais. Dar 21 tūkst. 877 žmonės už G. Nausėdos kandidatavimą pasirašė elektroniniu būdu.

Pasak P. Mačiulio, VRK pirmadienį turėtų nutraukti parašų rinkimą už G. Nausėdą.

Prieš penkerius metus G. Nausėdos kandidatūrą parėmė per 40 tūkst. rinkėjų.

Štabo vadovo teigimu, parašų rinkimas šiemet nelabai skyrėsi nuo 2019 metų.

„Galbūt kuo toliau, tuo labiau žmonės nenori rašytis gyvai, nes tai susiję su asmens duomenimis ir vis labiau žmonės tuos duomenis saugo“, – pirmadienį BNS sakė P. Mačiulis.

„Kitas dalykas, mes 2019 metais turėjome labai didelę savanorių komandą, tada vienam žmogui tenkantis lapų skaičius buvo santykinai mažesnis. Šį kartą mūsų štabas ne toks didelis, talkino iki 200 savanorių, taip pat Lietuvos socialdemokratų ir Regionų partijų nariai. Prieš penkerius metus turėjome per 500 savanorių“, – teigė jis.

G. Nausėda bus antrasis pretendentas į prezidentus, VRK pateikęs rinkėjų parašus. Pirmoji tai padarė premjerė Ingrida Šimonytė. Už ją rinkėjai galėjo pasirašyti tik elektroniniu būdu, iš viso surinkta 33 tūkst. 722 parašai, įskaitytas 33 tūkst. 701 parašas.

Rinkimų kodeksas numato, kad į prezidentus norintys kandidatuoti asmenys privalo surinkti ne mažiau kaip 20 tūkst. jų kandidatūrą remiančių rinkėjų parašų. 

Parašus galima rinkti iki kovo 28 dienos.

Parašų rinkimų lapus VRK yra išdavusi 12 politikų.

Prezidento rinkimai vyks gegužės 12 dieną.

BNS nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode