Parama dėkojame




3 populiarios gamtos mylėtojų atostogų kryptys

atostogosAktyvios, pažintinės kelionės į užsienį leidžia ne tik išbandyti fizinį pasiruošimą, bet ir skatina sukurti glaudesnį ryšį su gamta. Žinoma, geriausia rasti pusiausvyrą tarp poilsio ir aktyvių veiklų atostogų metu. Tokiu atveju grįšite kupini įspūdžių, tačiau ir pailsėję. Tad šiame straipsnyje pasidalinsime 3 kone populiariausiomis atostogų kryptimis, kurios leis tiek atsipalaiduoti, tiek aktyviai gėrėtis nuostabiais kraštovaizdžiais.

1. Juodkalnija

Juodkalnija žavi savo žaliuojančiais kalnais, puikiu klimatu ir plačiu apgyvendinimo pasirinkimu. Dėl to poilsiautojai gali įsikurti tiek prabangiuose viešbučiuose su viskas įskaičiuota maitinimo tipu, tiek ekonomiškuose svečių namuose. Juodkalnija kelionės metu galima ramiai mėgautis saulės voniomis ar vandens pramogomis, pasivaikščioti istorinių miestelių gatvėmis ar išvykt į žygius kalnuose.

Juodkalnijoje yra antras pagal dydį pasaulyje kanjonas Tara. Šis Taros kanjonas ne tik garsėja nuostabiu grožiu, bet ir traukia daugybę sporto entuziastų. Čia vasarą renkasi plaukimo plaustais entuziastai, žygeiviai, o žiemą – slidininkai. Be to, Juodkalnija turi vieną gražiausių pasaulio įlankų, kurioje yra įsikūrę senoviniai miesteliai. Tad akivaizdu, atostogos Juodkalnijoje tikrai neprailgs.

2. Portugalija

Dar viena puiki kryptis aktyvaus laisvalaikio ir gamtos mylėtojams – Portugalija. Siūlome rinktis iš Portugalijos salų, pavyzdžiui, Madeirą ar Azorus. Portugalijai priklausančios Azorų salos išsiskiria laukinės gamtos grožiu, gardžiu maistu ir užgesusių ugnikalnių krateriuose esančiais ežerais. Aktyvių pramogų čia netrūksta: nuo pasiplaukiojimų baidarėmis ir žygių kalnuose iki pasiplaukiojimų banglentėmis ir parasparnių sporto.

Žinoma, verta paminėti ir Madeirą, kuri idealiai tinka norintiems tiek ilsėtis paplūdimiuose, tiek žygiuoti kalnuose ar tiesiog vaikščioti mieste. Visus metus žydinti ir žaliuojanti sala traukia keliautojus iš visų pasaulio šalių. Čia galėsite žygiuoti ir gėrėtis stebuklingu kraštovaizdžiu, spalvingais žvejų nameliais ir džiaugtis vaišinga vietos gyventojų draugija.

3. Italija

Kita, dažnai pasirenkama žygių mėgėjų ir entuziastų kryptis, – Italija. Ši šalis gali pasiūlyti ne vieną kvapą gniaužančią trasą. Viena iš jų yra Cinque Terre nacionaliniame parke ir vadinamas Sentiero Azzurro. Ši trasa jungia 5 ant kranto įsikūrius kaimus, esančius šiame nacionaliniame parke. Be to, aktyvaus laisvalaikio mėgėjai dažnai vyksta į Dolomitus, nes juose žygių pėsčiomis galimybės – begalinės.

Nesvarbu, kuri kryptis domina, svarbiausia tinkamai pasiruošti atostogoms. Pavyzdžiui, įsigiję kelionių pasiūlymą Juodkalnijoje, pasidomėkite žygių trasomis ir išsinuomokite automobilį. Taip pat pasirūpinkite reikiamais drabužiais, aksesuarais ir kitais svarbiais daiktais. Po aktyvios dienos grįžę į viešbutį galėsite atsipalaiduoti baseine ar SPA centre ir pasidalinti įspūdžiais su kitais poilsiautojais.

24-14

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode