Parama dėkojame




Efektyvesnis būdas išmokti skaityti

skaitymasMokėjimas skaityti yra vienas esminių žmogaus gebėjimų. Šis įgūdis atveria kelius į pažinimą, asmeninį augimą ir yra pagrindas kitiems gebėjimams vystyti. Mes skaitome kasdien: ieškodami konkretaus pastato skaitome gatvių pavadinimus, atkreipiame dėmesį į parduotuvių vitrinų tekstus, skelbiančius apie nuolaidą mūsų mėgstamai prekei. Skaitydami gauname mums reikalingos informacijos, o remdamiesi ja galime priimti sprendimus ir planuoti veiksmus.

Įprastai vaikus pradedama mokyti skaityti maždaug penktaisiais gyvenimo metais. Dažniausiai tai atliekama tradiciniu būdu – vaikas susipažįsta su raidėmis vadovėlyje, jas jungia į skiemenis ir po truputį perskaito trumpus žodelius. Mažamečiams, kurie mieliau laisvalaikio metu žaidžia lauko ar namų aplinkoje, vadovėlio skaitymas gali pasirodyti nuobodus ir sudėtingas.

 Siekdami, kad mokymasis skaityti būtų žaismingesnis, įdomesnis ir labiau įtraukiantis lietuviško lavinamųjų priemonių vaikams prekinio ženklo Yes For Skills kūrėjai sukūrė dviskiemenių ir trijų skiemenų žodžių skaitymo korteles. Skaitymo kortelės vaikams yra moderni, efektyvi ir daug priimtinesnė lavinamoji priemonė nei tradicinės.

Kodėl verta rinktis skaitymo korteles?

Šių dienų, sparčiai besivystančiame ir technologijų kupiname, pasaulyje kaip niekada svarbu ugdyti vaikų meilę skaitymui ir pozityvų požiūrį į mokymąsi. Mokydamiesi linksmai ir įgiję tvirtų bazinių skaitymo įgūdžių vaikai bus labiau motyvuoti mokytis ir kitų naujų dalykų. Taigi, kuo naudingos Yes For Skills dviejų ir trijų skiemenų žodžių skaitymo kortelės?

Montessori filosofijos idėjos

Yes For Skills elektroninė parduotuvė pasižymi Montessori filosofijos įkvėptų lavinamųjų priemonių vaikams gausa. Ne išimtis ir skaitymo kortelės. Jos sukurtos, remiantis pagrindinėmis Montessori idėjomis: praktinio mokymosi, vaiko savarankiškumo, individualumo skatinimo svarba.

Vaizdinė stimuliacija

Yes For Skills skaitymo kortelės yra minimalistinio dizaino, iliustruotos patraukliais, piešiniais. Jie traukia vaikų dėmesį, yra lengvai įsimenami, o juos analizuojant stimuliuojama regos sistema, lavinama vaizduotė, kūrybiškumas. Skaitymo kortelių rinkiniai skirti malonesnei mokymosi patirčiai.

Praktinis mokymasis

Vaikai efektyviausiai mokosi, kai gali patys praktiškai liesti, regėti, užuosti, išgirsti, sujungti detales.. Skaitymo kortelės leidžia vaikams sujungti detales tarpusavyje, susipažinti su naujomis žodyno sąvokomis ir manipuliuoti kortelėmis, taip lavinti smulkiąją motoriką, dėmesio koncentraciją, akies – rankos koordinaciją.

Skaitymo kortelėse parašyti ir iliustruoti žodžiai yra aktualūs kasdieniame gyvenime. Perskaitę maisto produktų, gyvūnų, augalų, buities daiktų pavadinimus vaikai nesunkiai ras šiuos žodžius atitinkančias iliustracijas. Dviejų skiemenų kortelėse pateikiami trumpi, vaikams gerai pažįstami žodžiai. Trijų skiemenų kortelėse vaikai perskaitys dar negirdėtų, įdomių, ilgesnių pavadinimų, tai leis papildyti vaiko kalbos žodyną.

Skiemenų kortelės yra universalios, todėl tinka skirtingo amžiaus vaikams, įvairiems įgūdžiams (įskaitant raidžių atpažinimą, žodyno formavimą, problemų sprendimą ir daug daugiau), kurie bus naudingi mokantis ir ateityje, lavinti. Pradedant mokytis Yes For Skills kūrėjai rekomenduoja naudoti dviejų skiemenų žodžių korteles, o pramokus rinktis sudėtingesnes, trijų skiemenų žodžių skaitymo korteles. Mokytis skaityti galima bet kur: namuose, kavinėje, automobilyje, vaikščiojant paplūdimyje ar kitoje mėgstamoje aplinkoje.

Tvaresnis panaudojimas

Norint įtvirtinti įgūdžius ar įsiminti tam tikrą informaciją, būtina ją kartoti ir daug treniruotis. Skaitymo kortelės suteikia vaikams galimybę pakartotinai sujungti skiemenis į žodžius, korteles jungti tarpusavyje, išardyti surinktus žodžius, dėlioti kompozicijas, sekas. Kortelės yra daugkartinės, tvirtos, įlaminuotos, todėl jas sėkmingai naudos ir kelios vienos šeimos kartos.

Skaitymo kortelės – mokomės skaityti žaisdami

Mokymasis skaityti turi būti įdomus, įtraukiantis ir motyvuojantis procesas. Išmokę skaityti vaikai žengia žingsnį į pažinimo, informacijos ir, smagiausia, knygų pasaulį. Yes For Skills internetinė parduotuvė – sukurta tam, kad ši kelionė būtų sklandesnė ir įdomesnė.

23-249a

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode