Marcinkevičius




Kaip išsirinkti kvepalus vyrams?

Šiuo metu moterys kvepalais vis dar domisi labiau nei vyrai, todėl dažnai jos perka kvepalus tiek sau, tiek savo vyrams. Gali būti, kad vyrų nepakankamą susidomėjimą kvepalų pasirinkimu lemia tai, jog jie nesupranta, kodėl kvepalų pasirinkimas yra toks svarbus, arba nenori skirti laiko tinkamų kvapų paieškai, ypač dabar, kai skirtumai tarp tradicinių vyriškų ir moteriškų kvapų sparčiai nyksta.

Uoslė yra vienas iš jautriausių mūsų pojūčių, todėl kvepalų funkcija – ne tik geras kvapas. Jie taip pat gali sukelti tam tikrų emocijų arba sužadinti prisiminimų daug veiksmingiau nei vaizdai ar garsai. Kvepalai gali padėti atskleisti mūsų asmenybę, padeda formuoti gerą pirmą įspūdį ir jį palaikyti, todėl einant į verslo susitikimą svarbu ne tik geras kostiumas, bet ir kokybiški kvepalai. Internetinės parduotuvės b-a.eu atstovas M. Meliešius pateikia kelis patarimus vyrams, kaip tinkamai išsirinkti kvepalus.

Kvepalų koncentracija lemia, kiek ilgai išliks kvapas

Kvepalai gali būti įvairios koncentracijos, ir nuo to priklauso, ar ilgai išliks kvapas. Kvepalų koncentracija paprastai nerašoma procentais, o koduojama jų aprašyme, todėl žinant, kokios yra kvepalų rūšys, bus lengviau išsirinkti tinkamiausią. 

Parfum– tai kvepalai arba kvepalų ekstraktas, kurį sudaro 20–30 proc. grynų kvepalų. Tai didžiausios koncentracijos kvepalai. Likusias dalis sudaro alkoholis ir vanduo. Šie kvepalai yra patys brangiausi, tačiau išlieka ilgiausiai. Šių kvepalų kvapas gali būti juntamas parą ar net ilgiau.

Eau de Parfum (EDP) – tai kvapusis vanduo, kuriuo sudėtyje yra 15–20 proc. grynųjų kvepalų. Naudojamas tiek moteriškiems tiek vyriškiems kvepalams apibūdinti. Tai populiariausia ir dažniausiai perkama koncentracija. Kvapas išsilaiko iki 8 val.

Eau de Toilette(EDT) – tualetinis vanduo, kurio sudėtyje yra 5–15 proc. kvepalų. Tai lengvai „nešiojamas“ (taip, prisiminkite, kad kvepalus, kaip ir drabužius – nešiojame) produktas, kurį sudaro kvepalų ekstraktas, ištirpintas alkoholyje. Tai pigesnis produktas nei EDP, tačiau ir išlieka jis tik kelias valandas.

Kaip veikia kvepalai?

Kvepalai – tai skirtingų natų kompozicija, kuri skleidžiasi palaipsniui, todėl norint pajausti visą gamą reikia laiko. Viršutinės kvepalų natos atsikleidžia iš karto, vos tik pasipurškus kvepalais ir jų nebejaučiame po kelių valandų. Viršutinės natos paprastai būna lengvesnės: citrusinių vaisių kvapai, levanda, anyžius ir kiti.

Vidurinės natos atsikleidžia vėliau ir juntamos po to, kai viršutinės natos jau yra išsisklaidžiusios. Paprastai jos jaučiamos iki 5 valandų. Vidurinės natos atskleidžia pagrindinę kvapo temą. Tokių natų pavyzdžiai – jazminas, kriaušė, cinamonas ir kt.

Bazinės natos sudaro kvepalų pagrindą ir išlieka ilgiausiai. Tai sodrios, ryškios natos, tokios kaip santalmedis, tabakas, muskusas ir kitos. Šie kvapai yra ryškūs ir aštrūs, todėl, juos uostant atskirai, gali pasirodyti nemalonūs, tačiau kvepalų kompozicija leidžia jiems atsikleisti, ir per tą laiką, kol išnyksta viršutinės ir vidurinės natos, bazinių natų kvapas suminkštėja ir tampa malonus. 

Kaip pirkti kvepalus vyrams internetu?

Vyriški kvepalaiskirtingai skleidžiasi ant skirtingų žmonių odos, todėl iki galo suprasti, ar kvapas Jums tinka, galima tik kurį laiką kvepalus panešiojus. Jeigu niekuomet nesate pirkę kvepalų, prieš renkantis norimą kvapą internetu patartina apsilankyti kvepalų parduotuvėje ir susipažinti su siūlomu asortimentu bei išsiaiškinti, kokio tipo kvepalai Jums patinka. Tuomet skaitydami kvepalų aprašymus internete galėsite išsirinkti tinkamiausius.

Kitas patarimas – atidžiai skaitykite internetinėje parduotuvėje pateikiamus kvepalų aprašymus. Aprašant kvepalus paprastai visuomet pateikiamos kvepalus sudarančios natos, nes jos yra tarsi kvepalų vizitinė kortelė. Taip pat gali būti pateiktas detalesnis paties kvapo ar jo sukeliamos emocijos aprašymas. Būtinai jį perskaitykite, ir įvertinkite, kokių emocijų Jums sukelia. Jeigu aprašymas patinka, tuomet tikėtina, kad šiek kvepalai gali tikti. Ir priešingai, jeigu ne – tuomet rinkitės kitą kvapą.

Internetinės parduotuvėje b-a.eu pirkėjams siūlomas didelis kvepalų vyrams pasirinkimas. Parduotuvėje galima rasti originalių kvepalų, kvapiojo ir tualetinio vandens bei kitų produktų. Iš didelės prekių pasiūlos tikrai išsirinksite tinkamiausią produktą. Užsakius prekes jos į namus bus pristatytos per kelias darbo dienas, todėl iš karto galėsite išbandyti naują Jūsų asmenybę atskleidžiantį aromatą.

Bernardinai.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode