RETRO

M. Majausko ambicijos savivaldoje ankstina svarstymus dėl jo likimo TS–LKD frakcijoje

ambicijosMykolui Majauskui apsisprendus kandidatuoti į Vilniaus merus, valdantieji konservatoriai dar šią savaitę žada svarstyti buvusio partiečio likimą Seimo frakcijoje.

„Buvome tą klausimą nutarę aptarti kitą savaitę, bet, matyt, kad kolegos turi papildomų įžvalgų ir klausimų. Matyt, rytoj neabejotinai tą klausimą aptarsime. Ar priimsime kokius nors sprendimus – sunku pasakyti“, – BNS trečiadienį sakė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos Seime seniūnė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė.

„Negali ignoruoti šio fakto (sprendimo siekti mero posto – BNS)“, – pridūrė konservatorių atstovė.

Ji pabrėžė, kad tokiais veiksmai pats M. Majauskas „minimizuoja bet kokias sąsajas su šita bendruomene“.

Taip politikė kalbėjo iš partijos praėjusią savaitę išmestam parlamentarui pranešus apie ketinimus dalyvauti kitąmet vyksiančiuose Vilniaus mero rinkimuose.

Ji teigė M. Majausko apsisprendimą dalyvauti rinkimuose vertinanti kaip „nenuoširdų veiksmą vilniečių atžvilgiu“.

„Mūsų partijos bendruomenėje nominavimai, išsikėlimai į kandidatus į merus vyko prieš pusę metų, nebuvo jokių indikacijų iš pono Majausko, kad jis norėtų kandidatuoti šiuose ar kituose rinkimuose į merus“, – kalbėjo R. Morkūnaitė-Mikulėnienė.

„Jei buvo noras ir ketinimai, tos indikacijos galėjo būti duodamos, o dabar tai atrodo nenuoširdžiai. (...) Toks viražas ir posūkis atrodo keistas, bet tai – jo sprendimas“, – pridūrė ji.

M. Majauskas šią savaitę taip pat pranešė pasitraukiantis iš Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko pareigų.

Konservatoriai kandidatuoti į Vilniaus mero postą kitąmet pavasarį vyksiančiuose savivaldos rinkimuose yra iškėlę Valdą Benkunską.

Abejoja sėkme

Konservatorė socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė sakė nesureikšminanti M. Majausko sprendimo kandidatuoti.

„Taip atsitinka turbūt politikams vienu ar kitu gyvenimo momentu, kai norisi štai tiesiog galbūt papildomo dėmesio, papildomų veikimo vektorių. Aš žiūriu visiškai ramiai. Čia jo pasirinkimo klausimas. Tikrai tikiu, kad konservatorių kandidatas stipriai Vilniaus mieste dirbo ir turi stiprią kampaniją“, – sakė politikė.

„Mykolas jau yra bandęs sėkmę mero rinkimuose, ji buvo gana vidutiniška, kažkaip negalvoju, kad bus stipriai kažkas pasikeitę. Tikrai nesureikšminu“, – kalbėjo ministrė.

M. Majauskas dėl Vilniaus mero posto varžėsi 2015 metais, tačiau tuomet į antrą turą nepateko, likęs ketvirtas. Jis tada sakė, kad nesėkmę lėmė vėlyva rinkimų kampanija.

Politikas praėjusią savaitę buvo pašalintas iš TS–LKD partijos, nes palaikė su Vyriausybe nederintą siūlymą visiems 2023-iesiems pratęsti pridėtinės vertės mokesčio lengvatą maitinimo sektoriui.

Apie dalyvavimą mero rinkimuose trečiadienį paskelbęs M. Majauskas tvirtino, jog nepriklausydamas nuo politinių partijų galės atstovauti visiems miestiečiams ir skirti visas jėgas Vilniui. 

„Man atrodo, kad komandinis darbas turbūt kitaip įsivaizduojamas, bet kolega, matyt, pasirinko savo veikimo metodus. Na, dabar rinkėjai vertins ar tas komandinis darbas yra labiau vertinamas, ar individualus žaidimas“, – BNS sakė konservatorė finansų ministrė Gintarė Skaistė.

„Įdomu, ar Mykolo rinkimų kampaniją Zuokas finansuos? Nes tiesiog labai aišku, kam to reikėjo labiausiai“, – feisbuke teigė kita konservatorė, Europos Parlamento narė Rasa Juknevičienė.

Laisvės partija į Vilniaus merus kelia parlamentarą Tomą Vytautą Raskevičių, konservatoriai – dabartinį vicemerą Valdą Benkunską, socialdemokratai – parlamentarę Rasą Budbergytę, Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ – parlamentarą Luką Savicką, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga – europarlamentarą Stasį Jakeliūną, partija „Laisvė ir teisingumas“ – buvusį sostinės merą Artūrą Zuoką, Lietuvos regionų partija – buvusį kariuomenės vadą Valdą Tutkų.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode