Sprogimas

S. Loboda teigia patyrusi reputacinę žalą, žada bylinėtis su „Compensa“ arena

lobodaRusijoje dirbusi ukrainiečių kilmės popdainininkė Svitlana Loboda teigia patyrusi didelę reputacinę žalą dėl to, kad Lietuva svarstė ją įtraukti į nepageidaujamų asmenų sąrašą.

Ji taip pat žada bylinėtis su koncertų sale „Compensa“ dėl atsisakymo suteikti jai sceną.

„Ta situacija labai pakenkė mums, nes buvome suplanavę keturis koncertus Lietuvoje Šiauliuose, Panevėžyje, Klaipėdoje, Vilniuje. Organizatoriai išgirdę šią žinią sustabdė bilietų pardavimą, „Compensa“ neteisėtai atsisakė rengti mūsų koncertą, neatsiuntusi jokio įspėjimo raštu (...) tik pranešė, kad mūsų koncertas yra nepageidautinas“, – pirmadienį per spaudos konferenciją Vilniuje sakė dainininkė.

Ji pranešė, kad jos advokatai rengia ieškinį prieš „Compensą“ areną, nes ši nutraukė sutartį dėl koncerto surengimo. S. Lobodos pasirodymas perkeltas į Vilnius pramogų areną, visi kiti koncertai atšaukti.

Atlikėja sakė, kad viešoje erdvėje apie ją paskelbta daug melo. Ji tvirtino niekada po 2014 metų aneksijos Kryme nesilankė nei darbo, nei asmeniniais tikslais, taip pat niekada nekoncertavo gegužės 9-ąją Rusijos minimos Sovietų Sąjungos pergalės Antrajame pasauliniame kare renginyje.

Būtent dėl šių pranešimų Lietuvos užsienio reikalų ministerija svarstė S. Lobodą įtraukti į nepageidaujamų asmenų sąrašą, tačiau vėliau patikslino, kad tokiam sprendimui nėra pagrindo.

„Niekada nekoncertavau Rusijos vyriausybiniuose koncertuose, tai melas. (...) Tai buvo mano principinė pozicija dėl koncertų Kryme ir Gegužės 9-osios renginiuose, visada save pozicionavau kaip Ukrainos artistę“, – sakė S. Loboda.

Į klausimą „kam priklauso Krymas“, dainininkė iš pradžių sakė, kad Krymo gyventojams, o vėliau patikslino, jog tai Ukrainos dalis, kaip ir Doneckas, Luhanskas.

Iš Kyjivo priemiesčio Irpinės kilusi dainininkė teigė koncertuojanti su labdaros turu po buvusias Sovietų Sąjungos valstybes, JAV, Europą, o surinktas lėšas skirianti gimtajam miestui padėti.

S. Loboda tvirtino per koncertus pasakojanti apie tai, kas dabar vyksta Ukrainoje ir kas dėl to kaltas, savo vienareikšmę poziciją ji sakė skelbianti ir socialiniuose tinkluose.

„Visuose savo labdaringuose koncertuose kalbu apie tai, kad esu prieš karą, raginu visus savo gerbėjus būti mano pusėje, Ukrainos pusėje“, – sakė ji.

Ji teigė, kad vasario 24 dieną Rusijai pradėjus invaziją į Ukrainą visiškai nutraukė savo veiklą Rusijoje ir išvyko iš jos. Šiuo metu S. Loboda gyvena Rygoje.

Dainininkė klaida vadino ankstesnį sprendimą savo darbinę karjerą koncentruoti Rusijoje. 

„Taip, dabar būdama čia su jumis, žinoma, suprantu, kad tai buvo klaida, bet sekiau savo vaikystės svajonę, norėjau būti žinoma artiste, negalvojau apie politiką, buvau moteris, kuris siekė savo rezultatų, kuri be rėmėjų pagalbos pasiekė tai, ką turiu dabar“, – sakė S. Loboda.

Anot jos, po 2014 metų iki šių metų vasario 24-osios daug ukrainiečių dirbo Rusijoje ir bendradarbiavo su rusais. Juoba, kad tai nedraudė ir Ukrainos įstatymai.

„Kada esi artistas numeris vienas tam tikroje šalyje, šalyje, kuri laiko save galinga ir kuri mano, kad ji gali viską, kada atsisakai šitos šalies, esu sulaukusi daugybės pasiūlymų grįžti į Rusiją už labai didelius pinigus ir palaikyti Rusijos režimą. Aš, žinoma, nesutikau. Jiems tai didelė tragedija, didelė netektis, nes kiekvienas žinomas žmogus, kuris išvyksta iš šalies, tai didelis praradimas, dėl to vykdoma aktyvi propaganda“, – sakė S. Loboda.

Rusija aneksavo Krymą 2014 metais, po to, kai per Ukrainą apėmusias masines demonstracijas buvo nuverstas prokremliškas prezidentas Viktoras Janukovyčius, o šių metų vasario pabaigoje Rusijos kariuomenė atvirai įsiveržė į Ukrainą.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode