Sprogimas

Pratęsiamas terminas išklausyti įvadinį krūtų onkochirurgijos kursą

kursaGydytojai chirurgai, kurie dėl pandemijos neturėjo galimybės išklausyti įvadinio krūtų onkochirurgijos kurso, galės tai padaryti iki 2024 m. sausio 1 d. Pratęsti terminą šiam kvalifikaciniam reikalavimui Sveikatos apsaugos ministerija nusprendė siekdama užtikrinti nepertraukiamą paslaugų teikimą krūties vėžiu sergantiems pacientams.

Sprendimas padės užtikrinti, kad visos planinės rekonstrukcijos operacijos įvyktų numatytu laiku. Gydytojai chirurgai, kurie jau turi reikiamos patirties ir kompetencijų bei šiuo metu diagnozuoja ir gydo krūtų onkologines ligas, galės tęsti savo darbą, o papildomą kvalifikacinį reikalavimą – išklausyti siauros medicinos praktikos krūtų onkochirurgijos kursą – turės įgyvendinti per ateinančius metus.

Terminas atidėtas atsižvelgiant į tai, kad šios siauros srities specialistų ruošiama nedaug, o dėl koronaviruso pandemijos siauros medicinos praktikos krūtų onkochirurgijos kursai vykdomi nebuvo.

Pastarąjį kartą kvalifikacijos tobulinimo kursą krūtų onkochirurgijos siaurai medicinos praktikai įgyti Lietuvos sveikatos mokslų universitetas organizavo 2017-2018 m. Atnaujinti kursą universitetas planuoja kitais metais, o registruotis kviečia jau dabar. Vilniaus universiteto Medicinos fakultetas jau yra parengęs krūtų onkochirurgijos įvadinio kurso programą.

Įvadinis krūtų onkochirurgijos kursas yra skirtas gydytojams chirurgams įtvirtinti kompetencijas, nurodytas 2004 m. rugsėjo 29 d. sveikatos apsaugos ministro įsakyme Nr. V-680 „Dėl teisės verstis siaura medicinos praktika“.

Su krūties chirurgijos principais, krūties ligų diagnostika ir gydymu gydytojai chirurgai taip pat yra supažindinami rezidentūros metu. Krūtų onkochirurgijos įgūdžių gydytojai rezidentai mokosi onkologinės chirurgijos cikle.

SAM nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode