Sprogimas

Popiežius: „Karas Ukrainoje mane slegia ir verčia kentėti“

slegiaPopiežius pasigenda „gerų orų“, todėl jį labai padžiugino rabinų delegacijos iš Buenos Airių pasidalijimas nauja lyderystės ugdymo iniciatyva per vieną praėjusios savaitės audienciją, apie kurios eigą kiek vėliau pranešė Vatikano Spaudos salė.

Pats Pranciškus pasakė, kad pasigenda „gerų orų“ atsisveikindamas su Lotynų Amerikos rabinų seminarijos delegacija. Delegacijoje dalyvavęs rabinų seminarijos rektorius Arielis Stofenmacheris pakvietė Šventąjį Sostą prisidėti kuriant naują bendrą ugdymo iniciatyvą, kuri rengtų naujus visuomenės ir religijų lyderius remiantis bendra dvasine perspektyva. Naujieji lyderiai taptų socialinių pokyčių veikėjais, patikino rabinas A. Stofenmacheris pokalbyje su Vatican News. Anot jo, bendras projektas sujungtų du dvasingumus – Šv. Ignaco Lojolos ir rabino Abrahamo Joshua Heschelio. Delegacijos nariai pristatė judaizmo filosofo S. J. Heschelio mokymą prieš savaitę Popiežiškajame Grigaliaus universitete surengtoje konferencijoje.

Popiežius delegacijos nariams pasakytoje improvizuotoje kalboje sielojosi dėl karo Ukrainoje ir maisto stygiaus pasaulyje, naujų ginklų bandymo ukrainiečių gyvybės kaina ir žmonijos išgyvenamo Trečiojo pasaulinio karo.

Pranciškus ragino Lotynų Amerikos rabinus kovoti „su žiaurumo kultūra, kai žmogus žmogui yra vilkas, dirbti pagal savo tikėjimą, remtis katalikams ir žydams bendromis šventomis knygomis ir rodyti brolybės pavyzdį“.

Pasak popiežius, reikia be paliovos padėti kenčiantiems nuo karo: „Tas, kuris tik padeda ir negarbina, yra geras ateistas, nieko daugiau. Kas garbina ir nepadeda, yra cinikas, melagis. Du dalykai kartu. Turime siekti, kad mūsų tikėjimas taptų darbais ir kad mūsų darbai vestų mus į tikėjimą“, – pažymėjo popiežius.

Jis sakė, kad šis karas jį „slegia ir verčia kentėti“, kvietė susimąstyti, kad, „jei vienerius metus nebūtų gaminami ginklai, pasaulyje baigtųsi badas, nes ginklų pramonė – tai didžiausia pramonės šaka“. „Karas vyksta tada, kai imperija jaučiasi silpna, todėl žudo, kad jaustųsi stipri, o turimus ginklus parduoda ar atiduoda dėl naujų ginklų, – sakė Pranciškus ir pridūrė: – Kankinuosi, matydamas, kaip bandomi dronai, skraidantys po Ukrainą, – tai nauji ginklai, kuriuos jie bando žmonių žūties sąskaita.“ (SAK / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode