Sprogimas

Mažeikių bibliotekoje – „Knygų festivalis’ 22“

Gruodžio 2 d. Mažeikių rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje prasidėjo dvi dienas truksiantis „Knygų festivalis’ 22“, skirtas bibliotekos veiklos 100-mečiui paminėti. Lankytojų laukia naujų knygų pristatymai, susitikimai su autoriais, edukaciniai užsiėmimai ir pramogos vaikams, muzikiniai pasirodymai, knygų mugė.

Susirinkusiuosius į festivalio atidarymą sveikino, gražių akimirkų linkėjo ir  įsigyti naujų knygų, kitų leidinių, rankų darbo suvenyrų kvietė Savivaldybės mero pavaduotoja Sigutė Bernotienė, Lietuvos mažų ir vidutinių leidėjų asociacijos prezidentė Ramutė Žandarienė. Renginyje taip pat dalyvavo Savivaldybės mero pavaduotojas Paulius Auryla, mero patarėjas Ramūnas Bertulis, kiti svečiai.  

Muzikinę dovaną susirinkusiesiems dovanojo dainuojantys aktoriai Evelina ir Gytis Šimelioniai, parodę programą „Dainos iš spektaklių“. Koncerte skambėjo kūriniai iš muzikinių spektaklių „Knygų personažai atgyja“, ­„Lietaus nykštukai”, „Šitas, Kitas ir Anas”, „Voro vestuvės” ir kt. 

Šios dienos festivalio programoje: literatūros žinovės Danguolės Šakavičiūtės įžvalgos, kaip skatinti knygų skaitymą, knygos „Kaip auginti savarankiškus, kūrybingus vaikus?“ ir aktoriaus, rašytojo Juozo Gaižausko knygos „Pasibaidęs Dievo žirgas“ pristatymai, susitikimas su Mariumi Čepuliu, edukacinis ekslibrisų kūrimo užsiėmimas „Vienas atspaudas“

Gruodžio 3 d., šeštadienį, laukia  „Skaitymo skatinimo akcijos su  100-mečio ženklu“ nugalėtojų apdovanojimas ir koncertas „Šeimos muzika“, knygos „Nelly Paltinienė. Tu ateik į pasimatymą“, Vytauto Stulpino knygos „Lėtoji“ ir Loretos Jastramskienės knygos „Visada, Tėve, bus Amerika“ pristatymai, edukacinis užsiėmimas „Tautinės lėlės siuvimas“.

Abi dienas vyks knygų mugė, kurioje savo leidiniais prekiaus įvairios mažosios ir vidutinės leidyklos, rankų darbo kūriniais – smulkieji amatininkai.

Birutės Steponavičienės nuotr.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode