Sprogimas

Ruzgiškiai gvildeno problemas

Spalio 23-ąją gausus būrys ruzgiškių susirinko aptarti bendruomenės problemas, pasidžiaugti laimėjimais, pabendrauti.

Ruzgų bendruomenė – viena jauniausių kaimo bendruomenių rajone, prieš penkerius metus suburta Ruzgų bendruomenės pirmininkės Birutės Jonaitienės, kaimo aktyvistų iniciatyva. Nors bendruomenė dar jauna, bet darbų padaryta daug. Tai įgyvendinti padeda dalyvavimas skelbiamuose projektuose. Šiemet Mažeikių apylinkės seniūnijos pagalba išasfaltuota Varduvos gatvė, prie prieplaukos įrengta rekreacinė-poilsio zona. Sutvarkytas paplūdimys, pastatyta persirengimo kabina, įrengta tinklinio aikštelė, pavėsinė, suolai. Parkelyje pastatyta nauja scena.

Susirinkime buvo kalbama, kaip stiprinti bendruomenę, pritraukiant kuo daugiau narių. Buvo išklausyti pasiūlymai dėl bendruomenės namų veiklos, bendruomenei priklausančių erdvių atnaujinimo. Žinoma, kaip ir šeimose būna nesusikalbėjimų, jų pasitaiko ir bendruomenėse. Todėl susitikimo metu buvo ieškoma būdų, kaip spręsti problemas, kaip pagerinti darbą. Tarybos sudėtis papildyta veikliais ruzgiškiais.

Susitikime dalyvavęs Mažeikių apylinkės seniūnijos seniūnas Mantas Badaukis pasidžiaugė veiklia jauna bendruomene, kuri per trumpą laiką sugebėjo pagerinti kaimo erdves, įsirengti bendruomenės namus. Džiaugėsi, kad žmonės neabejingi bendruomenės veiklai ir nevengia išsakyti savo nuomonę. Seniūnui antrino Bugenių seniūnaitijos seniūnaitis Dovydas Baublys, pažymėjęs, kad anksčiau susikūrusios bendruomenės gavo nemažai paramos iš Mažeikių r. savivaldybės, o Ruzgų bendruomenė, vedama pirmininkės ir jos komandos, savo kaimą puošia dalyvaudama projektuose. Kaimas gali pasidžiaugti, kad be bendruomenės namų, kaip didelę privilegiją dar turi vieną jaukią erdvę – kaimo parkelį.

Bendruomenės narių susitikimą sušildė bardo Kęstučio Krenciaus atliekamos dainos.

Autorės nuotr.

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode