Sprogimas

Neringoje po dvejų metų pertraukos šį savaitgalį vyks „Žiobrinės“

Po dvejų metų pertraukos šį savaitgalį Neringoje vėl vyksta tradicinė šio krašto šventė – „Žiobrinės“.

Kaip skelbia Nidos kultūros ir turizmo informacijos centras „Agila“, į pievą šalia Nidos uosto sugrįžta skaniausia „Žiobrinių“ šventės dalis – ant laužo kepama ypatingai paruošta ir ant karklo vytelių pamauta žuvis.

 Šventės atidarymas ir žiobrių kepimas ant laužo prasidės šeštadienio vidurdienį prie Nidos uosto. 

Renginį praturtins žvejų žaidimai, interaktyvūs edukaciniai, kūrybiniai užsiėmimai, tradicinės kultūros puoselėtojų pasirodymai, sveikatinimo veiklos.

Savaitgalį Nidoje vyks amatų, tautodailės dirbinių ir maisto mugė bei mokomieji laisvalaikio užsiėmimai pievoje prie Nidos uosto. 

Neringoje apsistoję nuo Rusijos karo Ukrainoje bėgantys ukrainiečiai pristatys savo patiekalus, bus renkamos aukos.

Liudviko Rėzos kultūros centras pristatys edukacinę programą „Žuvų pinklės“, kurioje bus galima sužinoti, kokios žuvys įplaukia į žvejų tinklus Kuršių mariose, kokie jų pavadinimai ir rūšys. 

Folkloro ansamblis „Giedružė“ pristatys programą „Dainos, skambėjusios žvejų laivuose“.

Be kitų veiklų numatytos keramikos dirbtuvės, karštų akmenų terapija, žygiai ir kiti užsiėmimai, taip pat šeštadienio vakaro koncertas.

Į programos žemėlapį įsilies Neringos žvejai bei žuvies prekiautojai, kavinės ir restoranai, „Žiobrinėms“ ruošiantys ypatingus žuvies patiekalus.

Budas.lt nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode