Sprogimas

Darželiai vėl kviečiami maitinti vaikus pagal kokybės sistemas pagamintais lietuviškais produktais

lietuvŽemės ūkio ministerija kviečia ikimokyklinio ugdymo įstaigas ir 2023 metais maitinti vaikus ekologiškais ir pagal nacionalinę maisto kokybės sistemą pagamintais maisto produktais. Tam skirta 1 344 tūkst. Eur.

Paraiškos finansinei paramai gauti renkamos iki gruodžio 31 d. Paramos laikotarpis – nuo sausio 1 d. iki gruodžio 31 d., t. y. visus ateinančius metus, o tai ypač aktualu darželiams, kurie, skirtingai nei mokyklos, vaikus maitina visus kalendorinius metus.

Paraiškos priimamos pagal Ekologiškų ir pagal nacionalinę maisto kokybės sistemą pagamintų maisto produktų vartojimo skatinimo ikimokyklinio ugdymo įstaigose paramos taisykles.

Parama teikiama vaikų ugdymo įstaigoms, dirbančioms pagal ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo programas, taip pat daugiafunkciniams centrams ir pagal pradinio ugdymo programas dirbančioms vaikų ugdymo įstaigoms, tačiau tik tiems centrams ir įstaigoms, kurie taip pat dirba ir pagal ikimokyklinio ar priešmokyklinio ugdymo programas.

Šių vaikų maitinimui skirtą maistą vaikų ugdymo įstaiga turi gaminti tik tam tikslui skirtose patalpose ir turi turėti galiojantį Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos išduotą maisto tvarkymo subjekto patvirtinimo pažymėjimą (t. y. nepirkti maitinimo paslaugos).

Ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigos, kurios siekia gauti paramą pagal šias taisykles, įsipareigoja vaikams maitinti pagal kokybės sistemas pagamintų produktų įsigyti ne mažiau kaip 60 proc. (didžiausias paramos dydis vienam vaikui per mėnesį yra 26 eurai) arba ne mažiau kaip 50 proc. (didžiausias paramos dydis vienam vaikui per mėnesį yra 22 eurai) viso vaikų maitinimui skirto maisto kiekio.

Vaikai turėtų gauti visų šių grupių pagal kokybės sistemas pagamintų produktų: mėsos ir jos produktų, pieno ir jo produktų (išskyrus remiamus pagal programą), kiaušinių, grūdų produktų, duonos bei pyrago gaminių, aliejaus ir riebalų, vaisių ir jų produktų (išskyrus remiamus pagal programą), daržovių ir jų produktų (išskyrus remiamus pagal programą), uogų ir jų produktų, kitų (medaus ir kt.) maisto produktų. Kiekvienoje iš šių grupių, išskyrus kitų maisto produktų grupę, per visą paramos laikotarpį pagal kokybės sistemas pagaminti produktai turi sudaryti ne mažiau kaip 15 proc.

Papildomą informaciją teikia Žemės ūkio ministerijos Maisto pramonės ir kooperacijos skyrius tel. (8 5) 239 1282 ir Nacionalinės mokėjimo agentūros prie Žemės ūkio ministerijos Žemės ūkio paramos departamento Nacionalinės paramos skyrius tel. (8 5) 252 6792.

Daugiau informacijos apie paramą rasite čia.

ŽŪM nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode