Sprogimas

Renkamas geriausias vokiečių kalbos mokytojas

vokieciuVilniaus universiteto Filologijos fakultetas, bendradarbiaudamas su Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, iki gruodžio 20 d. kviečia siūlyti kandidatus Metų vokiečių kalbos mokytojo apdovanojimui gauti.

Juos gali siūlyti mokyklų vadovai, mokytojai, mokiniai ir jų tėvai, švietimo įstaigų, asociacijų, kitų organizacijų nariai. Lietuvos metų vokiečių kalbos mokytojas bus apdovanotas rėmėjų įsteigtu prizu. Ankstesnių metų šio apdovanojimo laureatai pretendentais į apdovanojimą nebegali būti siūlomi.

Siūlantieji pretendentus turi užpildyti VU Filologijos fakulteto interneto puslapyje skelbiamą anketą ir pagal nurodytus kriterijus pateikti išsamią informaciją apie  kandidatą. Laureatą išrinks Filologijos fakulteto sudaryta komisija.

Vokiečių kalbos mokytojo apdovanojimas teikiamas kartą per metus pirmą vasario mėnesio penktadienį.

Apdovanojimą inicijavo ir koordinuoja Vilniaus universiteto Filologijos fakulteto Baltijos kalbų ir kultūrų instituto Vokiečių filologijos katedra. Apdovanojimo partneriai – Vokietijos ambasada Vilniuje, Lietuvos DAAD (Vokietijos akademinių mainų tarnybos) alumnų klubas, Goethe’s institutas Lietuvoje ir Lietuvos vokiečių kalbos mokytojų asociacija. Šiemet nominacijos partnerė yra ir Švietimo, mokslo ir sporto ministerija.

Šiuo apdovanojimu siekiama pagerbti geriausius vokiečių kalbos mokytojus, įvertinti jų indėlį į vokiečių kalbos mokymą, skatinti susidomėjimą vokiečių kalba, stiprinti vokiečių kalbos pozicijas Lietuvoje.

Šiais mokslo metais padaugėjo mokinių, kurie kaip antrąją užsienio kalbą renkasi mokytis vokiečių – šiais mokslo metais pasirinko 21,6 proc., arba 4 765 mokiniai (praėjusiais metais vokiečių kaip antrąją kalbą buvo pasirinkę 15,4 proc. šeštokų). Spalio mėnesį švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienės buvo susitikusi su Vokietijos ir Prancūzijos ambasadoriais aptarti, kaip būtų galima dar labiau paskatinti vokiečių ir prancūzų kalbų pasirinkimą mokyklose. Sutarta sudaryti veiksmų planą, kaip, bendradarbiaujant su partneriais, suaktyvinti vokiečių ir prancūzų kalbų mokymąsi bendrajame ugdyme.

Daugiau apie Metų vokiečių kalbos mokytojo apdovanojimų konkursą skelbiama portale emokykla.lt.

ŠMM nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode