Sprogimas

macGrupės „Fleetwood Mac“ narė, hitų kūrėja ir klavišininkė Christine McVie (Kristin Makvi), kuri išgarsėjo aštuntajame dešimtmetyje, trečiadienį mirė, pranešė grupė ir jos šeima.

Jai buvo 79-eri. 

Šeimos pareiškime, kuris buvo išplatintas velionės Ch. McVie socialiniuose tinkluose, teigiama, kad atlikėja mirė „ramiai“ gulėdama ligoninėje „ po trumpos ligos“.

„Ji buvo geriausia muzikantė, kurią galėjome turėti savo grupėje, ir geriausia draugė, kokią tik gali turėti savo gyvenime“, – rašoma pranešime. 

„Jos labai trūks“, – priduriama jame.

Christine Anne Perfect (Kristin En Perfekt) gimė 1943-iųjų liepos 12-ąją Jungtinėje Karalystėje. Jaunystėje ji studijavo skulptūrą, bet vėliau įsitraukė į JK bliuzo sceną ir pradėjo savo karjerą roko scenoje. 

1967-aisiais ji prisijungė prie bliuzo grupės „Chicken Shack“, o taip pat kartais koncertavo su „Fleetwood Mac“, grojo fortepijonu kaip sesijos muzikantė keliose šios grupės antrojo albumo „Mr. Wonderful“ Peterio Greeno (Piterio Gryno) dainose.

1968 metais ji ištekėjo už grupės nario ir bosisto Johno McVie (Džono Makvi), o 1970-aisiais oficialiai prisijungė prie grupės „Fleetwood Mac“ ir tapo pagrindine jos nare kaip tekstų autorė, vokalistė ir klavišininkė. 

Kai grupė išvyko į JAV, prie jų prisijungė Stevie Nicks (Stivi Niks) ir Lindsey Buckinghamas (Lindsis Bakingemas), o Ch. McVie parašė keletą hitais tapusių 1975-aisiais pasirodžiusio albumo dainų, įskaitant „Over My Head“ ir „Say You Love Me“.

Didžiausias „Fleetwood Mac“ hitas buvo „Don't Stop“ iš albumo „Rumours“, į kurį taip pat įtrauktos tokios dainos kaip „Songbird“ ir „You Make Loving Fun“, pasakojančios apie atlikėjos romaną su grupės apšvietimo režisieriumi. 

Pasibaigus gastrolėms Ch. McVie išsiskyrė su savo vyru – tai viena iš daugelio gerai žinomų ir audringų „Fleetwood Mac“ meilės istorijų, kurios įkvėpė sukurti muzikinius hitus. 

Nepaisant nuolat besikeičiančios sudėties ir itin pikantiškų vidinių dramų, „Fleetwood Mac“ tapo viena iš populiariausių ir įtakingiausių septintojo ir aštuntojo dešimtmečio grupių.

1998 metais Ch. McVie, kaip ir legendinė grupė, buvo įamžinti Rokenrolo šlovės galerijoje.

Redaktoriai: Miglė Giri, Rūta Androšiūnaitė

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode