Sprogimas

susitiksJAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas (Loidas Ostinas) penktadienį Briuselyje susitiks su Bukarešto devintuko valstybių gynybos ministrais. 

Susitikime dalyvaus Bulgarijos, Čekijos, Estijos, Latvijos, Lietuvos, Lenkijos, Rumunijos, Slovakijos ir Vengrijos ministrai, informavo Krašto apsaugos ministerija.

Lietuva tikisi, kad per šį susitikimas L. Austinas patvirtins JAV įsipareigojimą dėl nepertraukiamo amerikiečių karių buvimo Lietuvoje artimiausius kelerius metus.

„Visus metus siekėme, kad amerikiečių buvimas Lietuvoje būtų nuolatinis ir nepertraukiamas, į tai dėjome daug pastangų įvairiuose formatuose. Labai tikiu, kad būtent šita žinia mus penktadienį ir pasieks“, – ketvirtadienį BNS sakė Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Laurynas Kasčiūnas.

„Tikiu, kad bus nepertraukimas bataliono buvimas rotacijos pagrindu, kartu su didesniu koviniu parengtumu, turintis daugiau kovinės galios“, – teigė jis.

Anot parlamentaro, amerikiečių bataliono rotacijos ir vokiečių brigados priskyrimas Lietuvai yra labai svarbūs atgrasant priešus.

JAV batalionai Lietuvoje rotuojami nuo 2019 metų, 2014–2017 metais šalyje  dislokuotos rotacinės kuopos.

Reaguodami į Rusijos invaziją Ukrainoje, amerikiečiai rotacinius batalionus sustiprino, atsiųsdami į vienetus daugiau karių ir technikos.

Birželį Lietuvoje mažiausiai devynių mėnesių rotaciją pradėjo apie 800 JAV kariuomenės 1-66 sunkiojo tankų bataliono karių su kovine technika.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode