Sprogimas

Prokurorai: įtariamieji dėl Jurbarke sulaikyto kokaino siejami ir su cigarečių kontrabanda

kokainoDu jurbarkiečiai, įtariami disponavimu kilogramu kokaino, taip pat siejami su jūriniame konteineryje vasarą rasta daugiau kaip 2 mln. eurų vertės cigarečių kontrabanda.

Kaip antradienį pranešė prokurorai, radus cigarečių krovinį, įrodymai pareigūnus vėliau atvedė iki Jurbarke paslėptų narkotinių medžiagų.

„Tai nebuvo atsitiktinis narkotinių medžiagų ar cigarečių radimas, – spaudos konferencijoje sakė Kauno apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Darius Valkavičius. – Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas birželio mėnesį ir vėliau buvo realizuota informacija dėl cigarečių kontrabandos ir vėliau renkant ir sisteminant informaciją buvo rastas kilogramas kokaino“.

Praėjusią savaitę skelbta, jog per didelę policijos operaciją ketvirtadienį Jurbarke, Kaune bei Marijampolėje paimtas vienas kilogramas kokaino, sulaikyti du įtariamieji.

Naujienų portalo lrytas.lt duomenimis, sulaikyti du Jurbarko politikės, vietos savivaldybės tarybos narės Vilmos Venslauskienės sūnūs – 31 metų Rokas ir 25 metų Matas Venslauskai.

Jie sulaikyti Vilniuje ir Kaune; vienas buvo namuose, kitas – vyko automobiliu.

R. Venslauskas penktadienį suimtas trims mėnesiams, M. Venslauskas – dviem mėnesiams.

Jie praeityje yra teisti už nusikaltimus nuosavybei ir viešosios tvarkos pažeidimą.

„Šiai dienai įtariamieji su teisėsauga nebendradarbiauja“, – žurnalistams antradienį sakė tyrimui vadovaujanti Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorė Nomeda Urbonavičienė.

„Įtariamųjų šeimos nariai kol kas šiame ikiteisminiame tyrime neapklausti, statuso neturi“, – pridūrė ji.

Kratas praėjusią savaitę atliko apie 50 Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnų, operacijoje dalyvavo ir Antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ kovotojai.

Narkotikai aptikti Jurbarke esančiuose ūkiniuose pastatuose.

Jūrinis konteineris su cigaretėmis buvo sulaikytas šių metų liepą Klaipėdos jūrų terminale.

Manoma, kad cigarečių kontrabanda ir disponavimas narkotinėmis medžiagomis buvo vykdomas paraleliai.

Įtarimai dėl cigarečių kontrabandos pareikšti tik vienam iš įtariamųjų – R. Venslauskui.

„Kol kas šiam vienam asmeniui. Eigoje nustatysime, ar tai buvo bendrininkų grupė, ar organizuota grupė ir ar kiti asmenys prisidėjo prie šios veikos“, – sakė N. Urbonavičienė.

Skaičiuojama, kad iš rasto kokaino būtų galima pagaminti apie 4 tūkst. dozių, teisėsaugos duomenimis, jis buvo skirtas Lietuvos rinkai.

D. Valkavičiaus teigimu, atliekant proceso veiksmus buvo apribota nuosavybės teisė į turtą, kurio vertė – 345 tūkst. eurų.

„Yra jau atliekamas turto tyrimas. Tai reiškia, kad šiuo metu prokurorės sprendimu yra ribota nuosavybės teisės į turtą, kurio vertė yra daugiau nei 345 tūkst. eurų. Tai paprastai šnekant, bus atliekamas turto tyrimas ir aiškinamasi, iš kokių lėšų asmenys galėjo sugeneruoti tokį turtą“, – sakė jis.

Pasak vyriausiojo Kauno apygardos prokuroro, į šį turtą įeina pastatai, automobiliai. Prokurorai nedetalizavo, kiek šio turto priklauso įtariamiesiems, o kiek – kitiems jų šeimos nariams.

Ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių medžiagų kiekiu ir cigarečių kontrabandos šioje byloje atlieka Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriaus pareigūnai. 

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode