Sprogimas

Dovana keliautojams: ką dovanoti?

Visuomet norisi, kad mūsų išrinkta dovana būtų sutikta kuo palankiau, o jos gavėjas ją iš tiesų galėtų panaudoti praktiškai. Būtent dėl to ieškant tinkamiausios idėjos patariama atsižvelgti į pomėgius – taip gerokai sumažinama rizika suklysti. Jei Jūsų bičiuliai negali gyventi be nuotykių ir kelionių, nestokosite pasirinkimų – jiems turėtų patikti žemiau pateiktos dovanų idėjos.

Atsarginis maitinimo šaltinis

Tokia dovana gali praversti visiems keliaujantiems Jūsų bičiuliams, nepriklausomai nuo to, ar jie renkasi poilsį gamtoje, ar dažniausiai skraido lėktuvais. Atsarginiai maitinimo šaltiniai (angl. power banks) suteiks galimybę pasikrauti ne tik išmaniuosius telefonus, bet ir kitus elektronikos prietaisus, tad keliautojams nebereikės ieškoti artimiausio elektros lizdo. Svarbiausia, kad tokie įkrovikliai būtų pakankamai talpūs, o dar geriau, jei Jūsų bičiuliai su jais vienu metu galėtų krauti kelis skirtingus įrenginius.

Svarbiausi kokybiško miego atributai

Jei ir patys mėgstate keliauti, tikriausiai puikiai žinote, kad išvykų metu kur kas sunkiau gerai išsimiegoti. Ypač tuomet, jei tai reikia daryti lėktuve, traukinyje ar bet kokioje kitoje transporto priemonėje. Tačiau situaciją šiek tiek pagerina ausų kištukai, miego kaukės ir kelioninės pagalvėlės – jei keliautojams padovanosite bent vieną ar kelis iš šių reikmenų, jie galės kur kas geriau išsimiegoti. Galima sukurti ir specialų kelioninį rinkinuką – tuomet prie visų šių atributų galima pridėti ir lengvą, tačiau šiltą pledą.

Termo drabužiai

Tokias dovanas įvertins tie bičiuliai, kurie daug laiko praleidžia lauke, dažnai keliauja gamtoje ar, pavyzdžiui, aktyviai sportuoja. Termo apatiniai rūbai labiausiai išsiskiria tuo, jog neleidžia sušalti, tačiau tuo pačiu padeda išvengti nemalonaus prakaitavimo – šaltuoju sezonu tai nepamainomas pasirinkimas. Šis rūbų sluoksnis yra nematomas, o patys drabužiai nevaržo judesių, tad jeigu maždaug žinote, kokio dydžio aprangą dėvi keliautojai, tokią praktišką dovaną jiems galėsite parinkti savarankiškai.

Turizmo reikmenys

Šios dovanos nebus pačios tinkamiausios lėktuvais dažniausiai skraidantiems Jūsų draugams, tačiau jeigu bičiuliai dažnai leidžiasi į turistinius žygius, jie jas įvertins labai palankiai. Verta apžiūrėti žibintus, prožektorius, turistinius katiliukus, indus, įrankius, šaltkrepšius ir kitą inventorių, kuris galėtų palengvinti Jūsų bičiulių keliones. Tiesa, tokios dovanos žvejui, dažnai pasirenkančiam kelių dienų žūkles, taip pat gali būti labai naudingos – jei bičiulis keliones derina su žvejyba, jam tinkamų dovanų sąrašą bus galima dar labiau išplėsti.

Kelioninės kosmetinės

Ne paslaptis, daiktų pakavimas yra viena nemaloniausių ir sudėtingiausių užduočių, su kuria susiduria kiekvienas keliautojas. Tačiau jei padovanosite jam kokybišką kosmetinę, kelionėms tinkamus indelius ar kitus pakavimui tinkamus atributus, bičiuliui tokius vargus galėsite ženkliai palengvinti. Dėl to išvykos jam taps tik dar malonesnės. Tiesa, pravartu įsitikinti, kokiais reikmenimis jis jau yra apsirūpinęs – tuomet galėsite išrinkti tokius, kurių keliautojas dar neturi.

Nutrinamas kelionių žemėlapis

Dovanos keliautojams nebūtinai turi būti susijusios su pačiu keliavimu – jiems taip pat galite padovanoti su šia veikla susijusius suvenyrus. Dabar ypač populiaru namuose pasikabinti nutrinamus kelionių žemėlapius, kurie leidžia matyti jau aplankytas šalis ir skatina dar dažniau sėsti į lėktuvą. Jei Jūsų bičiuliai tokios interjero detalės dar neturi, apsvarstykite šią idėją: tokie žemėlapiai gali būti įvairių dydžių ir stilių, tad tikrai rasite tokį, kuris patiks Jūsų pažįstamiems keliautojams.

Bent kelios iš šių dovanų turėtų patikti Jūsų pažįstamiems keliautojams. Jei apsispręsti sunku, susitikę su jais, užveskite temą apie būsimas jų keliones – tikėtina, kad tuomet bičiuliai patys prasitars, apie ką šiuo metu svajoja labiausiai. 

 

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode