Sprogimas

Seimo Biudžeto komitetas – už neterminuotą PVM lengvatą kultūrai, sportui, atlikėjams

 

Konservatoriaus Mykolo Majausko vadovaujamas Seimo Biudžeto ir finansų komitetas (BFK) trečiadienį pritarė ne visoms premjerės Ingridos Šimonytės siūlomoms pataisoms dėl lengvatinio pridėtinės vertės mokesčio (PVM).

Komitetas nutarė, kad neterminuota 9 proc. PVM lengvata būtų taikoma ne tik meno ir kultūros įstaigoms bei renginiams, kaip siūlė premjerė, bet ir sporto renginių, klubų lankymui bei atlikėjų (aktoriaus, dainininko, muzikanto, šokėjo) paslaugoms.

Sportui ir atlikėjams I. Šimonytė siūlo PVM lengvatą numatyti tik iki 2023 metų birželio 30-osios. 

Be to, komitetas nutarė, kad PVM lengvata maitinimo sektoriui būtų taikoma visus 2023 metus – jis nepritarė I. Šimonytės siūlymui lengvatą taikyti pusmetį – iki 2023 metų liepos. 

Anksčiau komitetas yra pritaręs Vyriausybės siūlymui 9 proc. PVM apgyvendinimo sektoriui palikti neribotą laiką.   

Komitetas pritarė I. Šimonytės siūlymui lengvatinį PVM tarifą taikyti elektroninėms knygoms bei neperiodiniams informaciniams leidiniams, pavyzdžiui, vadovėliams, pratybų sąsiuviniams, enciklopedijoms, žodynams, nuotraukų ir reprodukcijų albumams, vaikiškoms, piešimo ir spalvinimo knygelėms, žemėlapiams. Tam komitetas bendru sutarimu pritarė.  

Komitetas taip pat pritarė, kad 5 proc. tarifas būtų taikomas kompensuojamiems ir specialios medicinos paskirties maisto produktams. 

9 proc. PVM tiek apgyvendinimo, tiek maitinimo, meno ir kultūros, atlikėjų, sporto paslaugoms baigia galioti šių metų pabaigoje.

Vikipedija nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode