Sprogimas

Šiaulių merui A. Visockui pateikti įtarimai piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi

itarAnksčiau pradėtame ikiteisminiame tyrime dėl galbūt neskaidraus viešojo pirkimo Šiaulių miesto merui Artūrui Visockui antradienį pateikti įtarimai piktnaudžiavus tarnybine padėtimi.

Jam skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir nebendrauti su nurodytais asmenimis, pranešė prokuratūra.

Tyrimo duomenimis, A. Visockas įtariamas daręs neteisėtą įtaką Šiaulių miesto savivaldybės administracijai bei šios savivaldybės valdomos įmonės direktoriui ir nuolatinei viešųjų pirkimų komisijai, siekiant imituoti teisėtą bei skaidrią viešųjų pirkimų procedūrą ir sudaryti išskirtines sąlygas vienai privačiai bendrovei laimėti gatvių apšvietimo įrengimo viešąjį pirkimą.

Birželį šiame ikiteisminiame tyrime įtarimai dėl piktnaudžiavimo ir sukurstymo piktnaudžiauti buvo pateikti dviem asmenims – bendrovės „Etenders Baltija“ direktoriui ir viešojo pirkimų komisijos nariui Ryčiui Maliukevičiui bei viešąjį pirkimą laimėjusios įmonės akcininkui Danieliui Krinickiui.

Įtariamiesiems skirtos kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir nebendrauti su nurodytais asmenimis.

Tyrimo duomenimis, privačios bendrovės direktorius, būdamas Šiaulių miesto savivaldybės įmonės organizuojamo viešojo pirkimo komisijos narys, galbūt sudarė išskirtines sąlygas konkurse dalyvavusiai kitai privačiai įmonei laimėti gatvių apšvietimo įrengimo viešąjį pirkimą.

Įtariama, neteisėtais veiksmais galėjo būti sudaromos sąlygos įmonei laimėti apie 1,7 mln. eurų vertės viešąjį pirkimą, finansuojamą ES lėšomis.

Šį ikiteisminį tyrimą atlieka Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Centrinės tyrimų valdybos ir Šiaulių valdybos ikiteisminio tyrimo pareigūnai. Tyrimui vadovauja Europos prokuratūra.

Su A. Visocku BNS antradienį nepavyko susisiekti.

Savivaldybės vadovams – staigmena

Miesto vicemeras Egidijus Elijošius bei administracijos direktorius Antanas Bartulis BNS teigė nežinantys nei apie merui pateiktus įtarimus, nei apie galimus procesinius veiksmus ar tyrimo eigą.

„Nieko apie tai nežinau. Seniai buvo kažkoks tyrimas su STT, bet jis gal metų senumo. Apie rezultatus nesikalbame viešai, dirbame darbus. Nieko nežinau, negirdėjau – šiandien dirbau, vykdžiau savo darbotvarkę“, – sakė E. Elijošius.

„Jei teisėsaugos institucijos tai kelia, matyt, turės pagrindą, pradės kokį nors procesą“, – kalbėjo vicemeras.

Jis sakė su meru pastarąjį kartą matęsis pirmadienio vakarą, šiam grįžus iš komandiruotės Palangoje. E. Elijošius tvirtino antradienį nematęs ir teisėsaugos savivaldybės pastate.

A. Bartulis taip pat tvirtino neturintis, ko komentuoti.

„Aš šiandien jo nemačiau, jis dirba nuotoliu, aš irgi dirbu savo režimu. Turime pirmadieninius pasitarimus dėl savaitės planų (...). O komentuoti bylą, kad kažkur kažkas kažkam kažką padarė, tai institucijos turi komentuoti“, – sakė administracijos direktorius.

Autoriai: Austėja Masiokaitė-Liubinienė, Augustas Stankevičius, Ignas Jačauskas

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode