RETRO

Šventinių siuntų siuntimui į Vakarų Europą – paskutinės dienos

Siuntų į užsienį terminams ilgėjant, Lietuvos paštas primena, jog liko vos keletas dienų šventinėms siuntoms išsiųsti į Vakarų Europos šalis. Skaičiuojama, kad į tokias gausias lietuvių diasporas turinčias šalis kaip Didžioji Britanija, Norvegija, Airija, Nyderlandai ar Vokietija siuntos keliauja nuo 6 iki 13 kalendorinių dienų.

Vėliau išsiųstos siuntos gavėjus, tikėtina, pasieks jau tik tarpušvenčiu. Tuo tarpu tokiomis kryptimis kaip JAV, Kanada ar Australija siuntos šventiniu laikotarpiu keliauja ilgiau nei 3 savaites, todėl išsiųstos dabar iki švenčių gavėjų jau galimai nepasieks.

Šiuo metu pasaulinis pašto tinklas veikia sklandžiai ir jame nėra fiksuojama jokių sutrikimų.

„Siuntų pristatymo terminai į užsienio šalis kinta itin sparčiai. Smulkusis verslas siuntas į užsienį vis aktyviau siunčia savo klientams, o privatūs klientai svetur gyvenantiems draugams ir giminaičiams. Smarkiai išaugus siuntų kiekiams, visame pasaulyje ilgiau nei įprastai užtrunka jų paskirstymas didžiuosiuose logistikos centruose bei pristatymas gavėjams. Todėl kviečiame nedelsti ir šventinėmis siuntomis pasirūpintu laiku, jas išsiųsti į kitas Europos šalis jau artimiausiomis dienomis“, – sako Lietuvos pašto Klientų patirčių departamento vadovė Deimantė Žebrauskaitė.

Tuo tarpu planuojantieji dovanomis nustebinti kituose Lietuvos miestuose esančius brangius žmones, tam dar turi laiko. Siunčiant paštu, siuntos Lietuvos viduje vidutiniškai keliauja apie 2-3 dienas, o LP EXPRESS  paštomatų tinkle daugiau nei 97 proc. siuntų gavėjui yra pristatomos jau kitą darbo dieną. Tiesa, artėjant šventėms šis terminas gali ilgėti.

Siekiant išvengti laukimo pašto skyriuje, siuntas gyventojams yra patariama formuoti Lietuvos pašto savitarnoje lpexpress.lt. Joje taip pat pavyks išvengti adresavimo netikslumų, bus patogu susimokėti už siuntimo paslaugą, o paruoštą siuntą beliks atnešti į pašto skyrių ir be eilės palikti savitarnos zonoje.

Savitarnoje suformuotas paštomatines siuntas taip pat galima palikti pašto skyriuje, jeigu jis yra arčiau nei paštomatas, arba pastarasis yra užpildytas. Be to, tokia galimybe kviečiami pasinaudoti ir mažesnių miestelių gyventojai, kur nėra LP EXPRESS paštomato.

BNS nuotr.

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode