Sprogimas

Seimas išklausys Ukrainos parlamento vadovą, skirs Laisvės premiją V. Zelenskiui

isklausysAntradienį į Lietuvos Seimą kreipsis Vilniuje viešintis Ukrainos Aukščiausiosios Rados pirmininkas Ruslanas Stefančukas, taip pat planuojama Laisvės premiją skirti šios šalies prezidentui Volodymyrui Zelenskiui.

V. Zelenskį Laisvės premijos laureatu išrinkusios komisijos pirmininkės Paulės Kuzmickienės teigimu, šiuo metu Ukrainoje vykstanti kova už laisvę kuria pasaulio istoriją, o V. Zelenskis yra prisiėmęs sunkią šios kovos lyderystės naštą.

Pasak Seimo narės, su Rusijos invazija daugiau nei devynis mėnesius kovojančios Ukrainos prezidentui Laisvės premija būtų ir padėka, ir palaikymas.

Laisvės premiją Ukrainos prezidentui planuojama įteikti kitų metų sausio 13-ąją, Laisvės gynėjų dieną.

R. Stefančiukas yra aukščiausias Ukrainos pareigūnas, atvykęs į Lietuvą po vasario 24-osios, kai Rusiją užpuolė Ukrainą. Jis Vilniuje dalyvaus 12-ojoje Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos parlamentų asamblėjos sesijoje.

Joje taip pat laukiama Lenkijos Senato maršalkos Tomaszo Grodzkio (Tomašo Grodzkio).

Antradienį numatytas Parlamentinės Asamblėjos prezidiumo posėdis, per jį vyks nuotolinis susitikimas su JAV Senato Užsienio reikalų komiteto pirmininku Robertu Menendezu.

Trečiadienį suplanuotas Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos parlamentų atstovų asamblėjos sesijos atidarymas, plenarinis ir komitetų posėdžiai.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode