RETRO

Seime registruotas siūlymas atleisti M. Majauską dėl nepasitikėjimo

atleistiSeime registruotas siūlymas buvusį konservatorių Mykolą Majauską atleisti iš Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko pareigų dėl nepasitikėjimo.

Tokį nutarimo projektą teikia opozicinės Lietuvos regionų frakcijos atstovė Agnė Širinskienė su dar 32 opozicijos parlamentarais.

Valdantieji teigia, jog taip opozicija siekia išsaugoti prieš Vyriausybės politiką ėjusį ir iš konservatorių partijos pašalintą M. Majauską komiteto pirmininko poste.

Seimo statutas numato, kad pareiškimas dėl nepasitikėjimo turi būti paskelbtas artimiausiame Seimo posėdyje, tačiau svarstymo data konkrečiai nenurodyta.

Norint iš pareigų atstatydinti Seimo paskirtą pareigūną dėl nepasitikėjimo, reikia, kad už tai per slaptą balsavimą balsuotų ne mažiau kaip 71 Seimo narys.

Tai apsunkintų konservatorių galimybes atstatydinti M. Majauską iš BFK pirmininkų, palyginti su kitomis Seimo statute numatytomis alternatyvomis priimti tokiam sprendimui. Statutas taip pat numato, kad sprendimas dėl Seimo pareigūnų atleidimo kitais pagrindais priimamas atviru balsavimu paprasta dauguma.

Jei M. Majauskas atlaikytų slaptą balsavimą dėl nepasitikėjimo, Seimo nariai negalėtų tos pačios sesijos metu reikalauti jį atleisti pakartotinai.

Pagal Seimo statutą, inicijuoti nepasitikėjimą Seimo pareigūnu gali ne mažiau kai 29 parlamentarai.

Nepasitikėjimo M. Majausku procedūrą inicijavusi A. Širinskienė laikosi pozicijos, kad parlamentaras į BFK pirmininkus paskirtas Seimo valia, todėl visas Seimas ir turėtų pasisakyti, ar jis gali toliau tęsti darbą.

M. Majauskas šią savaitę buvo pašalintas iš Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos, nes palaikė su Vyriausybe nederintą siūlymą visiems 2023-iesiems pratęsti pridėtinės vertės mokesčio lengvatą maitinimo sektoriui.

Šios partijos frakcija Seime dėl M. Majausko ateities planuoja apsispręsti vėliau.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode